mirek_p11, niekoniecznie, bo olej tworzy dużo więcej popiołu niż spalanie benzyny a co za tym idzie zapycha on otwory w katalizatorze...
[O2] Charczy głośnik - wilgoć
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
Cantaloop
[O2] Charczy głośnik - wilgoć
Zastanawia mnie taki problem. Przedni głośnik /po stronie kierowcy/ charczy ale tylko wtedy gdy na zewnątrz jest wilgotno (deszcz,śnieg). W ciepłe,suche dni objaw ustaje. Jaki może być tego powód i co powoduje to charczenie (zawilgocona membrana???) Zastanawiam się nad jego wymiana (?) i zajrzeniem pod tapicerkę.
a gdy zajrzę... to pojawi się kwestia wytłumienia drzwi.... :?
Wątków mnóstwo, pomysłów też,ale każdy odstręcza mnie jako laika. Stąd pytanie o NAJPROSTSZY sposób JAKIEGOKOLWIEK wyciszenia drzwi, wymiany dystansów na MDF (pozostanę na firmowych głośnikach).
Będę wdzięczny za sugestie, może ktoś miał podobny "deszczowy" problem?
-
Cantaloop, ale wiesz, że głosnik jest nitowany do blachy?
trzeba będzie rozwiercić
prościej - rozbierz drzwi i zobacz skąd ci cieknie
jesli głosnik jest zamoczony to raczej nic z niego nie bedzie
ale jakbys szukał ori głośnika to mam razem z blachąprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Cantaloop
-
Cantaloop
-
Zamieszczone przez Cantaloopmożliwe że się poluzowała w dystansieprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz